FISKEHISTORIER

Havsöringsfiske i Skåne

Skriven av Conny Charlsen från Skåne
Gick en dag i förra veckan och hade magkänsla på bra havsöringsfiske på kvällen på den nya platsen på sydkusten (Skåne). Åker dit, möts av väldigt mörkt vatten och lite vågor, men vågorna rullade fint in mot land. Sydvästvindar runt 6-8 m/s i byar. Klassiker, tände en cigg riggade upp och traskade ut med min vän Andreas.

Började med mina hederliga Gladsax snapsbeten (favoriter), men dom ville ej leverera idag så tänkte om, tänkte vi såg massa tobis vaka och små havsöringar med mera plaska lite varstans. Även större fisk syntes hoppa och vaka. Drog på ett bete jag aldrig fått på och tycker är tråkigt att fiska med, men skam den som ger sig... BOOOM FÖRSTA KASTET efter jag bytt bete till en Sölvpilen tobis och då sög det till ordentligt i spöet och det plaskade till ordentligt längre ut... Kände gunget och pulsen ökade…

Koncentration sa min inre röst, koncentration... först känns det som fisken går av… blir helt slappt i linan... sen drar det till igen och när jag får in fisken ökar pulsen och tankarna går är den bra krokad? När vi sen ser den komma upp till ytan då jäklar i det kom ett glädjevrål som hette duga... ÄNTLIGEN efter massa havsöringspass med mest mindre fisk runt 2 kilo och neråt så kom hon till slut... Hon mätte 63 cm och vikten visade sig landa på 3,7 kg... LYYYCKA äkta äkta fiskelycka!Ska tilläggas att min vän hade rejäla hugg också och tappade ett par stycken, han hade mer kontakter än jag denna kväll. Denna plats är ett smultronställe, fiskat havsöring aktivt i drygt 8 år, och denna fisken är den som gett bäst fight av alla sommarhavsöringar jag lyckats lura.