FISKEHISTORIER

Jag visste inte mycket om fiske

Skriven av Daniel Huang från Dallas, USA
När jag var ung visste jag inte mycket om fiske. Jag gillade inte ens smaken av fisk.

I vissa butiker måste du fånga din egen fisk om du vill köpa en. I butiken finns det en stor tank med många fiskar. Olika fiskar finns i olika tankar (samt för humrar och krabbor). Om du vill köpa en måste du stoppa handen (och även armen) i vattnet, greppa en fisk, ta den ur vattnet, och lägga den på disken. Du kan också ta hjälp av en tång. Jag antar att detta sätt att sälja fisk gör att du känner att den fisk som du köper är färskare. Jag la alltid märke till hur smutsigt vattnet i tankarna var. Jag ville inte lägga min arm i det smutsiga vattnet. Jag tyckte det var jobbigt att döda en levande varelse. (Detta hände när jag var ett litet barn.) Dessutom luktade det illa.

När jag var elva år gammal flyttade min familj till en ny stad. Där hölls en fisketävling vid en sjö: alla skulle fiska och den som fick den största fisken vann. Den dagen var också mycket varmt och jag ville åka hem. Jag fiskade i parken i ett par timmar, men fångade inget. Kanske saknade jag erfarenhet men det var en besvikelse. Mina tidiga möten med var inte särskilt lyckliga.
Varje sommar är det en lantbruksmässa i min stad. Det fanns en tank fylld med små fiskar där, och besökare uppmanades att försöka fånga en fisk. Jag satte på levande bete på min krok och drog ett metspö i vattnet för att locka till hugg. Antingen hade jag tur eller så fungerade metoden: efter bara fem minuter fångade jag en fisk! Jag blev verkligen överraskad och jag blev på gott humör för resten av dagen. Jag började intressera mig för fiske men snart därefter blev jag upptagen med andra saker.
När jag var fjorton år gammal träffade jag en klasskamrat som alltid bar skjorta med fiskar med olika utseenden. På grund av hans klädsel trodde jag att han måste vara en väldigt passionerad fiskare. Under läsåret lärde jag känna honom och han visade sig vara ganska intressant på många sätt. Kanske kommer jag att fiska någon gång i framtiden.