FISKEHISTORIER

En blöt fiskehistoria

Skriven av Anita Dahlberg från Grönskåra
En gång skulle jag, min kille och en kompis ut och fiska i Möcklasjö i mörkaste Småland. Det var en helt underbar sommarkväll i juli månad. Vi hade köpt fiskekort, packat alla spön och drag; ja vi var laddade inför fiskekvällen helt enkelt.

Vi hyrde en båt och gav oss ut på sjön, det kändes lite vingligt i båten för vår kompis var både överviktig och drack alltid öl. Min kille tyckte nog också att det var vingligt, för han sa att vi skulle sitta i mitten av brädorna i båten och vara stilla. Vi hade väl kommit cirka tio meter ut i sjön när plötsligt av en händelse, jag vet inte varför, både jag och kompisen lutade oss åt samma håll. Och vad tror ni hände? Jo, båten välte givetvis...

Plopp sa det, och vi föll i alla tre. Konstigt nog så bottnade vi, men det första jag tänkte på var "CIGARETTERNA"! Jag drog upp dem ur jeansfickan på min jacka och de var helt torra. Vilken tur tänkte jag, samtidigt som jag hörde kompisen vråla "MIN ÖL". Han höll upp ölen som att det också var det viktigaste han visste just då. Sedan hörde vi min kille som skrek: "JÄVLA IDIOTER", jag sa ju till er att sitta stilla i båten!

Så det blev inget fiske den kvällen, tur att vi inte var längre ut i sjön, men jag tror att den sjön är ganska grund överallt. Efter det så har man lärt sig hur lätt en eka välter om den är ojämnt lastad :)

Simma Lugnt!