FISKEHISTORIER

Ro din jävel!

Skriven av Anita Dahlberg från Grönskåra
Följande historia utspelade sig en kväll för länge sedan när jag och min kille skulle ut och fiska. Vi brukade göra det efter jobbet för att vi tyckte det var en skön avkoppling att bara få sätta sig i en gammal eka och ro ut på den solglittrande sjön mitt ute i skogen där hemma. Vi hade alltid med oss varsitt 10-literspann för att förvara vår fångst i, och det visade sig att det var tur att vi hade med oss dem denna gången. För i stort sett varje gång vi kastade ut våra drag så var det en nyfiken abborre där och nappade. Båda våra spann var fulla efter ungefär en timma och vi bävade av förvåning. Vi skrattade och sa att nu har både vi och katten mat en bra tid framöver.

Min kille började nu bli ganska trött både på mig och på att kroka av alla abborrar eftersom jag inte vågade ta i fisken. Men fiska det skulle jag ju såklart göra ändå :) Helt plötsligt började det dessutom blåsa upp något otroligt, som värsta stormen ute på sjön. Vi rodde allt vi kunde men båten rörde sig knappt, och mitt i allt detta skrek min kille till mig "RO DIN JÄVEL!"; väldigt romantiskt eller hur!? Det var helt omöjligt att ta sig iland, så det var bara att vänta ut stormen. Lika oväntat som vinden kom så försvann den efter en stund igen och det blev nästan vindstilla och vi kunde ta oss tillbaka in mot land igen.

Vi själva hade ingen katt, men mina föräldrar hade en. Så efter att vi hade kommit hem satte jag mig i bilen som jag lånat av syrran och skulle lämna en spann fisk till dom och katten. Halvvägs kom jag på att jag såklart lyckats glömma fisken. Därför var jag tvungen att stanna och vända om. Men efter ytterligare en stunds körning fick jag möte med en gubbjävel (ursäkta språket) som skar kurvan så att vi krockade! Gubben sa att det var mitt fel, och jag orkade inte bråka med den sura gubben, så syrrans försäkringsbonus rök. Det var inte roligt, hon ville aldrig låna ut bilen mer. Istället fick jag låna min killes bil i fortsättningen. Och på tal om det, så glömde vi bort att plocka ur alla våra fiskegrejer när vi sålde den bilen. "Shit happens" kan man säga... Efter det köpte jag aldrig mer några egna fiskegrejer. Hoppas att den nya bilägaren var fiskeintresserad i alla fall!