FISKEHISTORIER

Bita sig i arslet

Skriven av Jari Rydberg från Borlänge
Kan det vara möjligt, att man kan bita sig själv i arslet?

Nu undrar ni säkert vad i hela friden är det för en fråga. Jo, det skall jag tala om för er.

Det här med att kunna bita sig själv där bak, det är absolut möjligt. Om ni frågar mig så vet jag en som har gjort det.

Personen i fråga var min far, han har bitit sig själv där bak. Jag skall berätta hur det gick till.

Våran familj brukade ofta fiska i Hälltjärn på somrarna. Vid sjön finns det en liten stuga vilken man också kan nyttja om man vill fiska flera dagar som över ett veckoslut tex.

Nu hade min mor som hade tillgång till stugan genom sin arbetsgivare bokat stugan just för en helg för att våran familj skulle åka ut för att fiska och ha det lite trevligt ute i skogen vid sjön.

Min syster och min dåvarande svåger var också med på denna fiske tripp.

Min far och svågern, eftersom det var helg passade de helt naturligt på att ta sig några järn.
Mest utifall de skulle bli orm bitna eller så förklarade de för min mor och syster.

Jag själv såg inte så mycket av min far och svåger utan följde mina egna stigar längs med tjärnen. Fisk fick jag också, en ganska rolig firre som jag fick på en spinnare.
Det gick till så att jag såg en fisk hoppa upp ur vattnet ganska nära land. Jag hade just kastat ut spinnaren men i fel riktning, så jag vevade in min spinnare så fort det bara gick för att kunna kasta på den fisk som hoppade.

Min spinnare var nästan inne vid strandkanten när det blev tvär stopp i rullen.

Jag fattade först ingenting, jag trodde att spinnaren hade fastnat i botten.

Men när det sedan sköt upp en regnbåge i full sprutt genom vattenytan förstod jag att jag hade fått napp.

Efter en stund hörde jag min far och svåger komma igenom skogen med en något förhöjd ljudnivå, då förstod jag att de måste ha blivit orm bitna.

Jag höll mig på min sida om viken, jag har aldrig tyckt om att folk pratar högt och för oväsen när jag fiskar. Det skall vara lugnt och stilla, annars kan jag lika väl göra något annat än att fiska.

Min far och svåger såg inte ut att få någon fisk med det gjorde nog det samma för dem. De hade tydligen mycket att diskutera med tanke på ljudnivån på andra sidan.

Det blev kväll ganska tidigt för dessa två herrar medan jag fortsatte att fiska. Nu när de två allvarligt orm bitna männen slukades av den stora gröna skogen kunde jag njuta fullt ut av tystnaden.

Efter ett tag hörde jag från den andra änden av sjön hur min mor och syster ropade på min far, det verkade som att han kommit på efterkälken. Nu var eftersöks patrullen i farten.

Jag bestämde mig för att avsluta för dagen och göra ett eget eftersök på min far.

När jag väl kom fram till stugan såg jag min far ta fart uppför trapporna till stugan och se honom slinka in lite som av en slump in igenom dörren som stod på vid gavel.

När jag fått av mig stövlarna och kommer in i köket hör jag min far från kammaren hur han vrålar i högan sky. Jag tittar in för att se vad som står på, där ser jag fars gubben stå på ett par rejält ostadiga ben grävande i bakfickan på sina gröna mjukis byxor.

Det som sedan sker är bara så kul, det han får upp ur byxornas bakficka är hans egna tänder.
Han håller dom i luften och synar dessa med ett öga öppet och det andra stängt.

När han farit runt och rumlat skogen på sin promenad hade han blivit orolig för att tappa bort sina proteser och därför stoppat dessa i bakfickan i säkert förvar, som han själv uttryckte det.

Tänderna höll som tur var, han måste ha kommit på just när han satte sig vad som höll på att ske.
Det enda som hände var att han fick två fina avtryck av sitt eget garnityr i ena skinkan, han hade bitit sig själv i arslet.

<°(((><